Ona bir kadın vücudunu çirkinleştiren üstüne giyilen şeyler yaptı.

20141025

Sen Aydınlatırsın Geceyi, 2013

efLÂtunfilm sunar: Onur Ünlü'den "Sen Aydınlatırsın Geceyi"
efLÂtunfilm presents: "Thou Gild'st the Even" by Onur Ünlü
Açıklama
Yazan & Yöneten / Written & Directed by: Onur Ünlü
Yapım / Produced by: Eflatun Film
Yapımcı / Producers: Orkun Ünlü & Funda Alp
Görüntü Yönetmeni / DOP: Vedat Özdemir
Sanat Yönetmeni / Art Director: Hüsamettin Demirci ... Devamını Gör
Konusu
Sinopsis:

“İnsan endişe’den yaratılmıştır.”
Euripides

Küçük bir Anadolu kasabasında hayat kendi halinde akmaktadır; yan hakemlik yapan Cemal maçları yönetmekte, Yasemin çiftlikte çalışmakta, Defne kasabadaki tezgahında kitap satmakta, Doktor İrfan hastaları ile uğraşmaktadır...

Göğünde iki güneş, üç tane dolunayı olan bu kasabada duvarların arkasını görebilen Cemal’in hayattan bir beklentisi kalmamış, üstüne çöken sıkıntıyla baş etmeye çalışırken nesneleri parmağıyla oynatabilen Yasemin’de kendine bir çıkış yolu arar. Fakat zamanı durdurabilen Defne bir süre sonra işlerin karışmasına sebep olacak, Yasemin’in ölümsüz patronu ise Cemal’in endişelerini gidermeye çalışan görünmez ilkokul öğretmeninin tavsiyelerini boşa çıkartacak şeyler yapacaktır.

Siyah beyaz bir film olan “Sen Aydınlatırsın Geceyi” bir takım olağanüstü özellikleri olan kasabalıların olağan sıkıntıları, endişeleri ve dertlerini anlatır.
wikipedia
Synopsis:

“Man is created of anxiety.”
Euripides

In a small Anatolian town life goes on; Cemal is an assistant referee in football matches, Yasemin works in a farm, Defne is a street vendor who sells books, Doctor Irfan is occupied with his patients…

In this town with two suns and three full moons in the sky, Cemal -who can see through the walls- has no expectation out of life and looks for a way out with Yasemin -who can move objects with her fingers- as he was trying to deal with the distress that fell on his. However, Defne, who can freeze time will muddle things up; Yasemin’s immortal boss’ actions will contradict the invisible elementary school teacher’s advices who is trying to eliminate the worries of Cemal.

“Thou Gild’st the Even” is a black and white movie about the ordinary sorrows, worries and troubles of the townsmen with extraordinary abilities.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

XFN Friendly

İzleyiciler